Почетна

Преамбула

 • Сајт Србовање је власниство удружења грађана „Србовање” и основан је 2004. године. Намењен је искључиво забавној едукацији и бележења момената у Србији 21. века. Ако потраје дуже, вероватно да је људска раса измислила неке форе дуговечности.
 • Сајт Србовање није осмишљен да да дубљи смисао ономе што је приказано на фотографијама, смисао треба да извуче сваки корисник – гледалац слике понаособ.
 • Сајт Србовање се помиње и под другим именима као што су: њњњ.србованје.цом, њњњ.србовање.цом, Србованје.цом, Србовање.цом, Srbovanje.com или само њњњ.
 • Сајт Србовање преузима заслугу за фору њњњ место www а колико је фора јака види се и по томе што је РНИДС (њњњ.срб) мртав ' ладан исту мазнуо и није нам испевао хвалоспев који заслужујемо.
 • Сајт Србовање се може наћи и на домену овање.срб.
 • Сајт Србовање не признаје никакве везе са сајтовима srbovanje.net и srbovanje.rs и сматра их плагијатима.
 • Сајт Србовање није јавно власништво и на њему не важе правила демократије. Корисници одлучују онолико колико им администратори дају слободе.

Члан 1.

Фотографије или „Србовања”

 1. Све фотографије на сајту су искључиво власништво сајта Србовање.
 2. Корисник који пошаље фотографију потврђује да ју је лично направио, у супротном се изјашњава да не зна ко је аутор.
 3. Корисник који пошаље фотографију мора бити потписан на страници на којој је иста приказана.
 4. Фотографије шаљу корисници који се учлањују на сајт.
 5. Корисници не смеју кршити ауторска права при слању фотографија.
 6. Послата фотографија не сме никога вређати на верском, националном, полном или било ком законом заштићеном основу.
 7. Послате фотографије су, ипак, критика свакодневице, тако да се администратори сајта одричу одговорности ако се неко лично уврди фотографијом и сматрају да хумор што је дубљи, то више боли.
 8. Послате фотографије морају чекати на одобрење и не појављују се аутоматски.
 9. Администратири задржавају право да уклоне са сајта сваку фотографију која је неприкладна, или једноставно није смешна или је плагијат или је бесмислена.

Члан 2.

О корисницима

 1. Корисник сајта може постати свако ко се на њега региструје на прописан начин.
 2. Корисник бира свој надимак тзв. „никнејм” под којим ће бити предствљен на сајту.
 3. Администратори имају пуно право да неком кориснику ускрате право посете, коментарисања или да му на био какав начин ускрате или ограниче приступ сајту, ако закључе да није способан да се носи са духом сајта тзв. „да је сирома”.
 4. Сви подаци о корисницима су апсолутно заштићени и не могу бити дати на увид или располагање трећим лицима.
 5. Администратори задржавају право да се чуде над питањем злоупотребе података о личности и да цинично одговоре свакоме: „Коме требају твоји подаци, леба ти?”

Члан 3.

О коментарима на сајту

 1. У коментарима се ваља бити креативан и слободан.
 2. Слобода коментарисања је ограничена забраном вређања администратора.
 3. Администратори имају дискреционо право да допусте одређене врсте тежих расправа, да распиривају несугласице или да некога товаре ако процене да је то лоше за углед сајта, али да код њих изазива задовољство.

Члан 4.

О јавној и комерцијалној употреби Србовања

 1. Сајт Србовање мора бити наведен при свакој употреби фотографија са сајта, што значи да штампани или електронски медији у које убрајамо било шта што покреће струја, не смеју објављивати наше фотографије на ђутуре без дозволе и потписа.
 2. Појединачна фотографија мора бити потписана одакле је преузета и за њу не треба дозвола.
 3. Свака комерцијализација фотографија, коментара или било ког дела сајта Србовање биће истерана на суду што значи да ће онај који злоупотреби наш зној, крв и сузе које нисмо дали на анализу већ уложили у рад на сајту, платити лепу своту новца за своју брзоплетост и то што га је мрзело да прочита ове Услове коришћења до краја.
 4. Лого сајта, организације и комплетан визуелни идентитет сајта је заштићен и не сме се користити без дозволе или злоупотребљавати на било који начин.
 5. Забрањено је уклањање или покушај уклањања жига тзв. печата или „вотермарка” са фотографија са сајта.