Почетна
србовање: INEX узор
сликано у Неготину 2004
[bjuti]: Feb 25, 2005 – 12:46
Цитирам:
Pre neki dan sam svratio na sajt s drugog servera i video onaj užasavajući, pozdravni, uvodni tekst za nove pridošlice.

Осећам се прзваним јербо сам ја писао текст еххе
Цитирам:
Na stranu što mi se već neko vreme čini da se ovaj sajt pretvorio u svoju suprotnost, ali ono što tamo piše je, blago rečeno, idiotizam. Ono kao da je pisao neko po nalogu sa B92. Nema u svemu tome više nikakvog šarma i osećaja za stvarnost i komično. Sve se odjednom svodi na duboko profiliranu političko-sociološku priču o primitivizmu i bedi Srba kao takvih. I komentari i prilozi su se pretvorili u dokaze o srpskoj inferiornosti i jadu. Svi su super, samo su Srbi idioti, to je poruka. Samo nam još fali čvrsta ruka da nas civilizuje.

Србовање је остало исто као што је и било.. Овде се све своди на слике које су тренутно на сајту и људе који га посећују. Они исказују своја мишљења и ставове. Ми нисмо оеговорни за коментаре, али за оно што сам написао у уводнику, јесам. Овај сајт је пре свега ту да разбија табуе.
Цитирам:
Budući da je Srbovanje nastalo samo kao kopija jedne od rubrika Cyber magazina Krompir, ne preostaje nam ništa drugo nego da se iz ove priče upadanja u mejnstrim pod kontrolom uvek nadobudne devedesetdvojke isključimo, mi sa Krompira, i nastavimo da se bavimo ovim fenomenom na objektivan način, bez političkih i kulturoloških aluzija, samo ukazujući na ono što je smešno kod nas, kao što je smešno i kod svih drugih.

Србовање није настало као копија Кромпира, јер ја, и 99% људи на Србовању никада није видело Кромпир до постављања Србовања. То је одличан сајт, али лоше организован.

Што се тиче Б92, очигледно да они нису заинтересовани за овако нешто, а и да јесу, ми им ту не можемо ништа.
Цитирам:
Pseudosamokritika u koje se pretvorilo Srbovanje sada nije ništa drugo negu duvanje u rog tvrdnji da su Srbi nepismeniji i gluplji od svih ostalih, bez obzira što svi mi vrlo dobro znamo da to nije nimalo tačno.

То никад нико није рекао. Шта више, у Три тачке на Студију Б смо се трудили да то напоменемо.

Зато и постоји категорија босанчење, хрватирање, македончење....

Многи нас контактирају и траже да ставимо и неке лепе ствари из Србије?! Нека они сами праве своје сајтове, политика овог сајта је сасвим другачија. Ово је реалност. Претпостављам да у Америци има на стотине сличних сајтова као овај, али тамо то људи схватају као зезање, док овде, одма се све схвата као напад. Толико о искомплексираности малих народа.
[Луки]: Feb 25, 2005 – 18:53
A koliko je nas što mrzimo i B92 i Pink?
[ogisha]: Feb 27, 2005 – 11:50
Цитирам:
A koliko je nas što mrzimo i B92 i Pink?

Ево ја их мризим оба. Мислим да је то једно те исто.

Кич направљен из два различита угла.
[pavlec]: Feb 27, 2005 – 23:46
Цитирам:
То никад нико није рекао. Шта више, у Три тачке на Студију Б смо се трудили да то напоменемо.
Bezveze je ispalo ovo što sam napisao, priznajem. Nije mi bila namera da ocrnim Srbovanje jer odavno tvrdim da je jako dobro organizovan sajt koji promoviše jednu duhovitu ideju. Ono što mi je zasmetalo je taj uvodni tekst koji obrće stvari naglavačke. To što ste rekli na Studiju B nema nikakvog uticaja na to što stoji na sajtu. Iz uvodnog teksta je jedino čitljivo upravo ono što sam rekao i nadam se da ćete ga malo doterati.
[mr_W]: Feb 28, 2005 – 00:30
@pavlec

Истина је да је уводни текст очајан.. јер је написан више на "силу", него што је његов аутор (Бјути) био песнички надахнут. ЛМ, текст ће наравно бити промењен, једном ... приликом ... можда... ваљда... евентуално... ако ...
[mijodrag]: Feb 28, 2005 – 01:44
negotin je u istocnoj srbiji.
[lilly]: Feb 28, 2005 – 16:20
E,Pavlec!
Ne moras da se dokazujes kako si pametan,nacitan... i bez tih pozajmljenica koje koristis,mozes sve to lepim srpskim jezikom da kazes.pobijas se brate,ovamo si srbin,onamo ne umes srpski govoriti.ne External Link mislis da je to licemerno?ima i nas koji nismo uopste nacionalisti,sledbenici B92,PINKA,pa smo opet normalni
[pavlec]: Feb 28, 2005 – 22:13
Цитирам:
i bez tih pozajmljenica koje koristis,mozes sve to lepim srpskim jezikom da kazes.pobijas se brate,ovamo si srbin,onamo ne umes srpski govoriti.ne External Link mislis da je to licemerno?
A? O čemu ti pričaš? Ajd budi jasniji. Pozajmljenice, jesu to one reči koje od nekog pozajmiš pa mu posle vratiš? Na šta misliš?
[Veba]: Jul 31, 2006 – 11:47
zamislite, :siromahaha: Pavlec je svratio sa drugog servera u ....mainstream
[jota357]: Oct 27, 2006 – 22:38
Ako procitate sve komentare od pocetka, shvaticete dve stvari. Upravo je to "SRBOVANJE" (at it`s best) i niko nije poslao komentar na fotku! :kolce: